BiH

Reis Kavazović održao predramazansko predavanje za pripadnike MOBiH i Oružanih snaga BiH

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović održao je danas u Domu Oružanih snaga (OS) BiH u Sarajevu predramazansko predavanje za pripadnike Ministarstva odbrane i OSBiH.

Reis Kavazović - Fena

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je niz poruka, koje su utemeljene u Kur’anu i odnose se na značaj predstojećeg mjeseca Ramazana za muslimane pripadnike MO i OSBiH, kao i na značaj kulturnog i religijskog pluralizma i duhovne slobode.

Taj tradicionalni predramazanski susret održan je u organizaciji Vojnog muftijstva i vojnog muftije Hadisa ef. Pašalića, a prisustvovali su najviši dužnosnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, među kojima su sekretar dr. Muhamed Smajić sa pomoćnicima ministra odbrane BiH, generalski kor OS BiH, kao i drugi sadašnji i bivši pripadnici i predstavnici Ministarstva odbrane BiH i pripadnici Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh