BiH

Denis Zvizdić upoznao Mogherini o razlozima neformiranja vlasti u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić učestvuje danas u Berlinu na sastanku država zapadnog Balkana koji zajednički organiziraju kancelarka Njemačke Angela Merkel i predsjednik Republike Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

No image - Haber.ba

Početak sastanka kancelarke Merkel i predsjednika Makrona sa čelnicima zapadnog Balkana planiran je u 17:30 sati. Razgovor će potom biti nastavljen tokom radne večere, a završetak sastanka se očekuje oko 22 sata, piše “Avaz“.

U okviru pripreme za sastanak, Zvizdić se u Berlinu sastao sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini (Federicom Mogherini).

Razgovarano je o ključnim temama za BiH i zapadni Balkan i one su uglavnom bile vezane za evropske integracije i Berlinski proces koji nemaju alternativu barem kada je u pitanju Bosna i Hercegovina – kazao je Zvizdić.

On je visoku predstavnicu EU za vanjsku politiku i sigurnost upoznao i o razlozima neformiranja vlasti u BiH navodeći da problem ne leži u broju ministarstava nego u neprihvatanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i aktivacije Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh