BiH

Sado Đugum opasan po sigurnost države

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum

Sado Djugum-Source.ba

Kako tvrde izvori iz policije, on je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, a za sada je nepoznato koja mu se djela stavljaju na teret.

Prema informacijama, Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom.

On je odranije javnosti bio poznat kao Sado Seferović i u medijima je predstavljan kao jedan od predsjednika bajkerske grupe „United Tribuns“.

Osnivači „Tribunsa“ su braća Armin i Nermin Ćulum iz Sanskog Mosta, nedavno uhapšeni, pa oslobođeni, u vezi s ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Ćulumi su u Njemačkoj živjeli prije desetak godina, pa su pobjegli zato što je protiv njih otvorena istraga zbog prostitucije, utaje poreza i drugih kriminalnih djela.

Njemačka policija proglasila je tu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi. No, i Đugum-Seferović i Ćulumi negirali su ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost.

Njemačka je za Arminom Ćulumom izdala i međunarodni nalog za hapšenje, ali on nikad nije realiziran.

Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo – Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“ otkako su braća Ćulum pobjegla iz te zemlje.

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh