BiH

Šefik Džaferović razgovarao s delegacijom Vijeća Evrope

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je s delegacijom Vijeća Evrope, predvođenom Fredrikom Sundbergom, načelnikom Odjela za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

Razgovarano je o provedbi presude Evropskog suda za ljudska prava Sejdić – Finci i procesu ratifikacije Protokola 15 Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Džaferović razgovarao s delegacijom Vijeća Evrope – Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva BiH Džaferović dao je punu podršku završetku ovih procesa, te je istakao da će rješavanje ovih, kao i drugih otvorenih pitanja, poput izbora u Mostaru, biti prioritet rada novog saziva vlasti.

Tokom sastanka naglašena je i potreba uključivanja Venecijanske komisije u ove procese. Također, Džaferović je izrazio uvjerenje da će Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine u vrlo kratkom roku ratifikovati amandman na Konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh