BiH

UHAPŠENI EMILIO BALDA I GORAN MILANOVIĆ: Benedi Đukanović još u bjekstvu

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su uhapsili E.B. i M.G. koja se sumnjiče da su ubili Slavišu Krunića i Žarka Pavlovića, te ranili Gorana Ilića.

No image - Haber.ba

Kako saznaju “Nezavisne” uhapšen je Emilio Baldo i Goran Milanović, dok je trenutno u bjekstvu Benedi Đukanović.

Uhapšeni se sumnjiče za “Teško ubistvo” i krivično djelo “Ubistvo u pokušaju”

Ova lica se sumnjiče da su sa Željkom Kovačevićem, koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Krunića, Pavlovića i Ilića, direktni izvršioci ovih krivičnih djela.

Za ova krivična djela sumnjiči se i B.Đ. iz Banjaluke, koji se trenutno nalazi u bjekstvu i za kojim policija aktivno traga. Za B.Đ. je raspisana potjernica.

Istragu u vezi sa krivičnim djelom “Teško ubistvo” vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Podsjetimo, u Glamočanima kod Banjaluke protekle noći u pucnjavi su stradala tri lica, a jedno je zadobilo teške tjelesne povrede vatrenim oružjem.

Ubijeni Slaviša Krunić je bio vlasnik kompanija “Sector Security, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS”, a ubijen je i jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović, te napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske priveli su više lica u vezi sa slučajem trostrukog ubistva u Glamočanima kod Banjaluke, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je naglasila da su privođenja izvršena na širem području Republike Srpske.

Policijski službenici nastavljaju sa daljom pretragom terena s ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela teško ubistvo.

Nakon prijave pucnjave u Glamočanima, u kojoj su tri lica ubijena, na lice mjesta upućene su sve raspoložive policijske snage iz Laktaša, Banjaluke, Doboja, Mrkonjić Grada, Gradiške i Prijedora, te pripadnici Јedinice za podršku koje su taj prostor blokirale, saznaje Srna u MUP-u Republike Srpske.

Prema istom izvoru, naknadno su na mjesto događaja upućeni i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i helikopter.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh