BiH

Željko Kovačević trebao biti u zatvoru, a ubijen tokom napada na Slavišu Krunića

Željko Kovačević, od ranije poznat organima gonjenja, trebao je da bude u zatvoru u trenutku kada je učestvovao u napadu na biznismena Slavišu Krunića.

No image - Haber.ba

Kovačević je 2016. godine pao u ruke banjalučke policije zbog sumnji da je iznuđivao novac od vlasnika poznate ćevabdžinice “Kod Muje” u Banjoj Luci. Optužnicu protiv njega podiglo je banjalučko Okružno javno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjoj Luci, piše “Klix“.

Hapšen je i 2011. godine u akciji “Strijelac”, kada je policija kod njega pronašla 452 ukradenih predmeta i 20 hiljada maraka u falsifikovanim kovanicama od po pet maraka.

Detalji likvidacije Krunića: Bilo je kao ratno stanje, ubice čekale s dvije strane

Zbog toga je u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora. Ipak je bio na slobodi jer mu Osnovni sud u Banjoj Luci nije otkucao rješenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Kovačević je na osnovu Interpolove potjernice Hrvatske uhapšen zbog razbojništva i pokušaja ubistva počinjenog 2009. godine, ali je Sud BiH donio odluku o puštanju na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH.

Prethodno je Kovačević, zbog razbojništva iz devedesetih godina, pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u Kazneno-popravnom zavodu Foča je odležao devet i po godina zatvora.
x


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh