BiH

Gojer u pismu Inzku: Vama je kao nejasno zašto Dodik pravi vojsku u okrilju policije

Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske – napisao je Gojer

Gradimir Gojer - Dnevni list

Akademik Gradimir Gojer, reditelj i književnik u otvorenom pismu visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku napisao je da je ‘ponižavajuće po inteligenciju i zdrav razum ono što je OHR saopćio 19. aprila u pogledu problematike vezane za formiranje rezervnog sastava policije RS-a’.

-Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske. Dakle radilo se o zločinačkoj formaciji u ratu. Sad takvoj, potencijalnoj vojnoj (!!!) formaciji treba i rezervni sastav. Ako vam gospodo nije ni sada jasno ekspliciraću dalje: to je direktan atak na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, to je prijetnja za svakog Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, to su jedinice koje nastaju na logici genocidne politike i nacionalističkog koncepta.

To što tolerirate retoriku Milorada Dodika, koji jasno i glasno govori protiv opstanka, odnosno o nestanku države Bosne i Hercegovine, ne služi vam na čast, ali to što mirno promatrate nastajanje potencijalnih vojnih formacija koje će sutra biti upotrijebljene protiv građana ove zemlje i pri tom govorite da vam nije jasno za šta bi trebale služiti jedinice Rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, to je već uvreda svakog prosječno inteligentnog Bosanca i Hercegovca. Stidite se teksta kojim ste se oglasili – veli Gojer u otvorenom pismu koje je uputio OHR-u.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh