BiH

Šefik Džaferović osudio terorističke napade i uputio saučešće narodu Šri Lanke

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je terorističke napade i uputio telegram saučešća predsjedniku Maithripalu Sirisenu i narodu Šri Lanke.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

Porodicama žrtava, Vama i narodu Šri Lanke upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada u katoličkim crvkvama i hotelima u Vašoj zemlji. Povrijeđenima u napadima želim što brži oporavak.

Suosjećam sa Vama i Vašim narodom u tragediji s kojom ste suočeni na dan kada bi katolička zajednica trebala da slavi svoj veliki blagdan Uskrs.

Najoštrije osuđujem bezumne napade na nevine ljude i teror koji unosi nemir u srca svih civiliziranih ljudi.

Teroristički napadi u Vašoj zemlji još jednom upozoravaju cijeli svijet da je potrebno da svi zajedno uložimo dodatne napore kako bismo se suprotstavili i nadvladali sve oblike ekstremizma i nasilnog radikalizma – stoji u telegamu saučešća Džaferovića, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh