BiH

Sastanak Cvijanović i Inzko: “Krajnje je vrijeme da se formira Vijeće ministara”

Predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović istaknula je danas tokom razgovora u Banjoj Luci s delegacijom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko), da su izbori u BiH održani prije više od šest mjeseci i da je krajnje vrijeme da bude formiran novi saziv Vijeća ministara, kao i legitimna vlast na svim nivoima.

Željka Cvijanović i Valentin Incko - Avaz.ba

Cvijanović je naglasila da su institucije Republike Srpske u potpunosti posvećene procesu evropskih integracija te da je provođenje izbornih rezultata u BiH neophodan uvjet za dobivanje kandidatskog statusa za ulazak u Evropsku uniju, saopšteno je, prenosi “Avaz“.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skenlan (Michael Scenlan), razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Incko je kazao da je sramota što vlast na nivou BiH nije još formirana.

Velika je sramota što nije formirana vlast na državnom nivou. Republika Srpska je odmah formirala vlast, mada je tu i lakše. Međutim, posljedice su vidljive, već u Vijeću Evrope. Ovakva situacija nije dobra, jer narod očekuje da Vlada rješava bitne probleme građana – istaknuo je Incko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh