BiH

Nazifa Delalić: Ubila je mog sina, neka joj Bog sudi

Nazifa Delalić (79) danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u nastavku suđenja Merziji Delalić, koja se tereti za ubistvo supruga Seada (57), nije krila svoj animozitet prema optuženoj snahi.

No image - Haber.ba

Nazivajući snahu vješticom, Nazifa Delalić je i prije postavljenih pitanja kazala:

– Merzija je bivša, nesretna, najgora. Ne želim očima da je vidim. Ona je ubila lijepo moje dijete. Uživala je u blagodati moje djece. Sve je smišljeno radila. Ništa neću prešutjeti, istinu ću da govorim. Zavađala mi je djecu – rekla je Nazifa, prisjećajući se kobnog 17. aprila prošle godina, kada je u porodičnoj kući na Soukbunaru nožem uboden njen sin Sead.

Da joj je sin mrtav, Nazifi je saopćio, kako je rekla, jedan čovjek, a sin Suad joj je kazao da ga je Merzija nožem udarila u srce.

– Nazvala je Dalilu i rekla joj: “Ubola sam ga, dođite da ga vozite.“ Sead nije bio nasilan, ostala sam željna svog sina. Merzija mu nikad kafu nije skuhala niti košulju popeglala. Bila ga je, svašta mu je radila, a meni je, kad mi je najstariji sin umro u bašti, rekla: „Dabogda svu četvoricu ukopala“ – kazala je Nazifa.

Na pitanje sutkinje Elvire Begović potražuje li naknadu štete, starica je odgovorila:

– Nalet je bilo, ništa ne tražim, neka joj Bog sudi, neka ovo sve nosi na svom vratu!

Merzija Delalić se kroz suze kratko obratila, kazavši da nije istina ono što je njena svekrva rekla, te na kletve Bogom odgovorila je riječju „Amin“.

Neuropsihijatar Omer Ćemalović je u ime tima vještaka iznio zaključke vještačenja optužene. Vještaci su utvrdili da je Delalić u vrijeme ubistva bila smanjeno uračunljiva, ali ne toliko bitno da ne bi mogla upravljati svojim postupcima.

Također su utvrdili da je Delalić osoba koja je pedantna i perfekcionista, dok je ubijeni bio čista suprotnost. Kod nje je uočen poremećaj ličnosti te na sukob reagira agresivnošću i anksioznošću. Kritičnog momenta došlo je do pražnjenja akumuliranog afekta, ali nije bilo visokog stepena razdraženosti.

Odgovarajući na pitanja Merzijinog advokata Izeta Baždarevića, vještak Ćemalović je kazao da je ubijeni Sead Delalić u krvi imao 2,88 promila alkohola.

Navodi da je optužena obavještavala rodbinu i tražila pomoć, vještaka Ćemalovića, kako je kazao, asocira na to da se nije radilo o planiranom i hladnokrvnom ubistvu.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. maj. Odbrana je najavila da će optužena svjedočiti u svoju korist, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh