BiH

Svetlana Cenić: “Zašto na sajmu u Mostaru nigdje nema nijedne zastave BiH?”

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić kritikovala je jučer organizatore Sajma privrede u Mostaru jer se, kako je navela, na cijeloj manifestaciji nigdje nije mogla vidjeti niti jedna zastava Bosne i Hercegovine.

Svetlana Cenić - StartBiH.info

“Pljujte me iz svih oruđa i oružja, ali meni je čudno da na međunarodnom sajmu u Mostaru (međunarodnom!), čiji je partner ove godine Kina, u prvom planu stoji kineska zastava, što ima smisla, ali nigdje, ama nigdje ni malecke bh. zastave! Sajam podržava i učestvuje i cijela BiH”, napisala je Cenić na Twitteru.

Ona je sinoć, gostujući u programu televizije “N1“, dodala da su Kinezi na svojim štandovima u znak poštovanja prema domaćinima stavili zastavice BiH, “a kod nas nigdje ni na čiodi je nema”.

“Volim da se dešavaju takve privredne manifestacije, međutim, to je sve više politika, barem kada je Mostarski sajam u pitanju jer je bitno to što je došao Vučić i ko sve nije došao… Vidim, kineska zastava stoji ogromna, upečatljivo, a nigdje naše zastave. Ljudi neće da shvate, bez obzira voljeli ili ne Bosnu i Hercegovinu, ako hoće stabilnu ekonomiju, međunarodne investicije, znanje i razmjenu, onda postoji nešto što se zove protokol, a to uključuje i poštovanje vlastite zemlje”, kazala je Svetlana Cenić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh