BiH

Crnadak o PS Vijeća Evrope: “Šteta po međunarodni ugled BiH”

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak na današnjoj press konferenciji kazao je da je veliki propust i šteta po međunarodni ugled BiH što nije imenovana delegacija za Parlamentarnu skupštinu Vijeća Evrope.

No image - Haber.ba

“Ovo je pokazalo da imamo probleme kada je riječ o i integracionim procesima. BiH neće ove godine učestvovati u odlučivanju Vijeća Evrope. Nećemo učestvovati u historijskim odlukama, a to je izbor generalnog sekretara Vijeća Evrope. Meni je posebno žao jer je BiH napravila dobar imidž u prethodnom mandatu”. On je istakao da je BiH predsjedavala PS VE u vrijeme početka migrantske krize te smo tada pokazali kada hoćemo možemo napraviti dobar posao.

Crnadak je kazao da javnost treba da dobije jasnu sliku ko je trebao da uradi ovaj posao.

“Izbor delegacije nema veze sa Vijećem ministara. Jedina istina da je to isključiva nadležnost PS BiH. Učestvovat ćemo na ministarskom sastanku i pokušat ćemo biti ekspeditivni u svim tijelima kako bismo smanjili štetu.

On smatra da u novom Vijeću ministara trebaju biti tri ministra iz reda srpskog naroda. Crnadak je kazao i da se ništa ne bi promijenilo da su ministri Saveza za promjene napustili svoje funkcije jer bi tada njihove pozicije zauzeli zamjenici.

“Mislim da je svima jasno da odgovornost za formiranje novog Vijeća ministara BiH nose SDA, SNSD i HDZ.”

Crnadak je kazao da će se čuvati komentara o djelovanju Sigurnosno-obavještajne agencije u Sloveniji i BiH, te da je Predsjedništvo BiH poduzelo neke korake, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh