BiH

Skandal u Srbiji: Republika Srpska na SP-u nastupa kao samostalna država

Svjetsko prvenstvo u fudbalu za srednjoškolce održava se do 14. aprila u Beogradu na devet različitih terena.

Reprezentacija Republike Srpske - Vijesti.ba

Zanimljivost ovog događaja je da Republika Srpska sudjeluje kao samostalna država!?

S obzirom na to da sam u svjetskoj organizaciji, uspio sam se izboriti da sudjeluju i djeca iz Republike Srpske. Natjecanje s vršnjacima iz cijelog svijeta je velika stvar za njih. S ponosom ću reći da će Republika Srpska naredne godine biti domaćin SP-a za srednjoškolce, ali u odbojci – istaknuo je Željko Tanasković, bivši odbojkaš i predsjednik Saveza za školski sport Srbije.

Presretni smo jer će Beograd u narednim danima biti centar svijeta za najbolje mlade srednjoškolce, nogometaše i nogometašice. Uz utakmice, mladi ljudi imat će priliku razgledati Beograd, družiti se i steći nova iskustva. Također, to je i glavni cilj ove manifestacije, jer sam uvjeren da će neka prijateljstva ostati trajna. Srbija je uvijek bila najbolji domaćin, bit će to i ovaj put – poručio je Tanasković, prenosi “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh