BiH

Slaven Letica: “Stvaraju se i raspadaju carstva, a 900 godina Bosna opstaje”

– Ono što je meni najviše zasmetalo je to vrijeđanje Bosne i Hercegovine. Ovo što se tiče Nikolića i Vučića, manje-više – kazao je u Slaven Letica.

Slaven Letica - Dijalog.info

Devetsto godina ljudi tvrde za Bosnu da nije nikakva zemlja, pa ona opstaje. Raspadaju se carstva, stvaraju se carstva, a Bosna i Hercegovina opstaje“, s osmijehom je zaključio Letica, prenosi “Bportal“.

Slaven Letica, ugledni je univerzitetski profesor, ekonomista, političar, publicist, rođen je 1947. godine. Javnosti je najviše poznat kao prvi savjetnik prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Kaže da je tu funkciju preuzeo na temelju džentlmenskog sporazuma, dok se savjetnička mjesta ne popune profesionalcima. Direktno je sudjelovao u procesu stvaranja hrvatske države: u pisanju načela za Ustav i u osmišljavanju ključnih hrvatskih državnih institucija.

S Tuđmanom je, kako tvrdi, vrlo uspješno sarađivao od kraja 1989. godine do marta 1991. godine. Razišli su se zbog različitog gledanja na budućnost Bosne i Hercegovine 7. marta 1991. godine, kad mu je

Predsjednik, kaže Letica, pokazao geografske i političke karte pripravljene za razgovore u Karađorđevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh