BiH

Iz kabineta Mila Đukanovića: “Dodikove izjave nisu vrijedne komentara”

Iz kabineta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića izjavili su za novinsku agenciju “Patria” da posljednja izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nije vrijedna komentara.

Milo Đukanović - N1

Govoreći za srbijanske medije, predsjednik SNSD-a i aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će u sastav buduće Srbije ulaziti i Republika Srpska, entitet u BiH, ali i dio Crne Gore.

Na pitanje novinara “2017. godine ste nacrtali mapu na kojoj je Republika Srpska i Srbija jedna država, da li se i danas toga držite?“, Dodik je odgovorio: “To će i biti jednog dana… Dobro, bit će to i ovdje malo, od Crne Gore, neće to ovako biti uvijek.

Takva izjava nije vrijedna komentara – saopšteno je “Patriji” iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon te Dodikove izjave.

Dodik je za medije u Srbiji najavio da će se bh. entitet Republika Srpska, kao i dio Crne Gore spojiti sa Srbijom. Nije precizirao kada će to biti, ali je rekao da će do toga doći u ovom vijeku, i to na Sretenje. “15.02.20…” – napisao je Dodik, prenosi “Nap“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh