BiH

Superheroji: “Leptir bez krila” ostvario još jednu pobjedu, slijedi i nagrada

Dječaka Ismaila Zulfića, “Leptira bez krila” kako ga od milja svi poznaju, plivačkog superheroja iz Zenice koji je proteklog vikenda ostvario još jednu pobjedu na regionalnom takmičenju u Zadru i njegovog trenera Amela Kapu ugostio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Mirvad Kurić i Ismail Zulfić - Facebook

Osmogodišnji dječak, član Plivačkog kluba “Spid” Sarajevo, savladao je konkurenciju u takmičenju na 50 metara leđno i time donio još jednu pobjedu svom klubu i BiH.

“Ponosni smo na vaše uspjehe i rezultate, ali i sve ono što klub radi i po čemu je jedinstven u BiH i šire. Naša je obaveza da vam kreiramo uvjete za rad i pružimo podršku jer vi zaista jeste jedinstveni po mnogo čemu, naši najbolji reprezenti u svijetu i najsjajniji dio naše bh. stvarnosti”, rekao je ministar Kurić ovom prilikom. Najavio je da će Ministarstvo nastaviti podržavati rad PK “Spid” ali i novčano nagraditi ovog sjajnog dječaka. Zaželio mu je još mnogo sportskih uspjeha, kao i njegovim drugarima, piše “Radio Sarajevo“.

Za ovog uspješnog dječaka nema predaha. Nakon Zadra, putovat će u Sloveniju, gdje ga očekuje novo takmičenje, naveo je trener. Ne krije da s nestrpljenjem očekuje da i tamo pokuša isplivati prvi.

U znak zahvalnosti na kontinuiranoj podršci Ministarstva ovom klubu ministru Kuriću je ovom prilikom uručena zahvalnica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh