BiH

Svadba u restoranu Parlamentarne skupštine BiH bi koštala samo 500 KM

Oni čije su plate među najvećim u BiH istovremeno se goste u najjeftinijem restoranu u državi.

Zgrada Parlamenta BiH - Parlament.ba

Jelovnik restorana Parlamentarne skupštine BiH, u kome jedu i piju političari, državni službenici i namještenici institucija BiH, kao i njihovi gosti, vjerovatno je jeftiniji i od seoskih birtija čiji se dnevni gosti broje na prste jedne ruke.

Ako se desi da uđete u zgradu Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, supu možete da poručite za samo jednu marku, uštipke sa kajmakom platićete samo tri KM, hercegovački japrak stajaće vas čitavih 3,5 KM, a juneći odrezak četiri.

Na meniju, koji je danas važeći, tunu stek sa roštilja možete da pojedete za tričavih sedam KM, juneći odrezak za četiri, rižoto od gljiva tri KM, piletinu u susamu za 3,5 KM, koliko koštaju i punjene paprike.

Meni u restoranu Parlamenta BiH – SrpskaInfo.com

Pikantna pljeskavica košta 3,5 KM, a svi prilozi su samo jedna marka, koliko je i salata od svježeg kupusa. Dnevni kolač stoji samo 1,5 KM.

Istina, postoje dvije delicije koje su nešto skuplje, ali i dalje ispod prosjeka restorana u BiH. Kilogram pastrmke je 20 KM, a orada košta 40 KM.

“Ovdje treba napraviti svadbu. Pozoveš 300 zvanica i sve s muzikom te izađe 500 KM”, u šali je prokomentarisao jedan od gostiju restorana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh