BiH

Pokrenut i humanitarni broj za liječenje malenog Maka

Dječak naselja Bukovica nadomak Kiseljaka je krajem prošlog mjeseca zbog bolova u stomaku iznenada završio u bolnici, a nakon pregleda dijagnosticiran mu je karcinom u četvrtom stadiju

Mak Hasic-Screenshot-Facebook

Nakon što je pokrenuta humantirana akcija kako bi se skupila novčana pomoć za sedmogodišnjeg Maka Hasića koji je obolio od rijetkog i agresivnog karcinoma Burkittov limfom, aktiviran je i humanitarni broj kako bi telefonskim pozivom mogli donirati novac za oboljelog dječaka, piše “Faktor.ba“.

Pozivom na broj 17007 koji je jedinstven za sve operatere doniraju se 2 KM.

Sedmogodišnji dječak Mak Hasić obolio je od rijetkog i agresivnog karcinoma Burkittov limfom, koji je prepoznat i kao brzošireći tumor. Dječak iz naselja Bukovica nadomak Kiseljaka je krajem prošlog mjeseca zbog bolova u stomaku iznenada završio u bolnici, a nakon pregleda dijagnosticiran mu je karcinom u četvrtom stadiju.

Limfom je zahvatio više organa – bubrege, jetru, debelo crijevo te koštanu srž, koja je, prema procjenama, zahvaćena oko 16 posto.Nade za oporavak postoje, no za to je potretno što hitnije izmještanje i liječenje u inostranstvu, za šta su potrbena velika novčana sredstva. Tačan iznos koji je potreban bi se trebao znati u narednim danima, u zavisnosti u koju će kliniku dječak ići.

Majci dječaka koja je u šestom mjesecu trudnoće, a koja je već izgubila jedno dijete, ovo je ogroman šok, pogotovo dobivši informaciju da bi zbog progresa tumora dijete moglo umrijeti svaki čas. U pitanju je tumor koji se bukvalno dupla u 24 sata. Pored poziva na broj 17007, tu su i opcije doniranja putem PayPala, uplate na domaći i INO račun, kao i uplate na račun organizacije Pomozi.ba u Austriji.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Mak Hasić

Za uplate na račun organizacije Pomozi.ba u Austriji:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Mak Hasić


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh