BiH

Žene starije od 40 godina iz Hadžića na besplatnom mamografskom pregledu

Udruženje osoba oboljelih od tumora “Rubin” iz Hadžića i Asocijacija za osnaživanje zdravlja žena “Think Pink” osigurali su 50 besplatnih mamografskih pregleda za osobe sa područja općine Hadžići.

mamografski pregled-Hadzici-tv1.ba

Predsjednica Udruženja “Rubin” Esma Šehić kazala je da je u prošloj godini urađeno oko 2.150 ultrazvučnih pregleda dojki, imajući u vidu činjenicu da je porastao broj oboljelih od malignih oboljenja, piše “Fena”.

– Danas su pregledane žene starije od 40 godina koje zbog udaljenosti od zdravstvenog centra najčešće prvi put uradile ovaj pregled. Na ovom lokalitetu su primijećena oboljenja i kod mlađih osoba zato je fokus upravo na hadžićkom naselju Budmolići – dodala je.

Sve osobe koje su danas uradile pregled osim mamografije mogle su i da izmjere krvni pritisak te nivo šećera u krvi, a akcija besplatnih mamograskih pregleda bit će nastavljena i sutra u prostorijama Doma zdravlja u Lepenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh