BiH

Učiteljice Jelena i Marija odvele učenike u posjetu džamijama u Foči

Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” u Foči nedavno su sa svojim učiteljicama Jelenom Kovač i Marijom Kunarac posjetili Aladžu džamiju, na kojoj još uvijek traju radovi, te Dev Sulejmanbegovu džamiju u Donjem polju.

Učiteljice Jelena i Marija odvele učenike u posjetu džamijama u Foči - Facebook

Ljubazno su nas dočekali Emina Sarić-Krajišnik i Dženan Krajišnik koji su nam ispričali nešto više o njihovoj religiji i samom vjerskom objektu. Djeca su bila oduševljena, pri ulasku su radoznalo razgledali i postavljali bezbroj pitanja“, navodi se na Facebook stranici škole.

Osim učenika, ovaj potez kao hvale vrijedan prokomentirali su i roditelji koji su naveli kako su im djeca bila oduševljena, te kako su im ispričali o islamu ono što oni do tada nisu znali, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh