BiH

MOSTARCI OTKRILI PREVARANTICU: Lažno se predstavlja i prodaje bojanke

Ovim putem obavještavamo javnost da se radi o zloupotrebi imena Udruženja ‘Naša djeca – Our kids u BiH’ i pozivamo sugrađane na oprez – kaže se u priopćenju. Također, iz udruge ‘Vedri osmijeh’ navode da su i oni obaviješteni da i u njihovo ime njima nepoznate osobe prodaju slikovnice i slične materijale

Iz Udruženja građana ‘Naša djeca’ u petak su upozoreni od više građana Mostara da se u gradskim ugostiteljskim objektima nudi kupovina dječjih bojanki u korist podrške radu Udruženja “Naša djeca – Our kids u BiH”.
Zloubotreba

– Naime, kako smo informirani radi se o prodavačima opunomoćenim ispred Agencija ‘AD Kard’ d.o.o, Sarajevo koji koriste ime Udruženja ‘Naša djeca – Our kids u BiH’ navodeći da sredstva od kupovine navedena agencija uplaćuje u svrhu pomoći Udruženju. Ovim putem obavještavamo javnost da se radi o zloupotrebi imena Udruženja ‘Naša djeca – Our kids u BiH’ i pozivamo sugrađane na oprez – kaže se u priopćenju za javnost ove organizacije, te napominju da će u svrhu sprječavanja navedene zloupotrebe podnijeti krivičnu prijavu.
Također, iz udruge ‘Vedri osmijeh’ navode da su i oni obaviješteni da i u njihovo ime njima nepoznate osobe prodaju slikovnice i slične materijale tvrdeći da prihod ide za udrugu ” Vedri osmijeh”.

– Želimo obavijestiti javnost da naša udruga nema nikakve veze s takvim aktivnostima i da na taj način ne osiguravamo prihode. Ujedno se zahvaljujemo svim dobronamjernim ljudima iz različitih dijelova BiH koji su nas i ranije kontaktirali kada bi se događale slične malverzacije – kažu se u demantu udruge ‘Vedri osmijeh’.
Pobjegla iz kafića

Kako se doznaje, jednu od osoba koja se lažno predstavljala u jednom od mostarskih kafića ‘provalili’ su građani. Mlađa ženska osoba je i fotografirana kao i navodna punomoć kojom se koristila. Kad su joj neki od prisutnih rekli da laže, ona je odgovorila: „Nećete mi pokvariti raspoloženje, ja radim svoj posao“.
Međutim, na prijetnju da će pozvati policiju ona je počela plakati i pobjegla iz kafića, tvrde očevici, prenosi Dnevni list


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh