BiH

Cvijanović: Imamo spremne odgovore na odluku Ustavnog suda BiH

Na 16. izboru najuspješnijih u privredi RS-a za 2018.godinu, Cvijanović je rekla da već 17 kvartala uzastopno taj bh. entitet bilježi rast BDP-a tj. od 3. kvartala 2014. godine

Željka Cvijanović - Vecernji.ba

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je večeras da taj bh. entitet ima spremne odgovore na odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je osporen 9. januar kao “Dan RS”, piše “Fokus.ba“.

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da je odluka Ustavnog suda BiH politički motivisana i da iza nje stoji, kako je ustvrdila, “nažalost jedan dio međunarodne zajednice i političko Sarajevo”.

-To je dio jedne organizovane i već poznate kampanje koja se vodi protiv RS i to na političkom i ekonomskom, s ciljem ukidanja identiteta RS. Ovdje je cilj jasan – žele da pokažu kako RS nije postojala prije Dejtona, iako je istorijska činjenica i znamo da je RS nastala prije rata, prije Dejtonskog sporazuma, kada je verifikovana, kroz međunarodni ugovor, koji nas drži na okupu u BiH – istakla je entitetska predsjednica.

Na 16. izboru najuspješnijih u privredi RS-a za 2018.godinu, Cvijanović je rekla da već 17 kvartala uzastopno taj bh. entitet bilježi rast BDP-a tj. od 3. kvartala 2014. godine.

Istakla je da su u RS postignuti finansijska i ekonomska stabilnost, te da je opredjeljenje “još brži privredni rast, i organizovanija, bolja RS”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh