BiH

Direktor ne zna kome daje platu!?

“Ne znam koliko radnika u Željeznicama RS ne dolazi na posao, a prima platu. Da znam, kaznio bih i njih i one koji im to omogućavaju. Ja ne štitim neradnike, ne prikrivam zloupotrebe i nikad ne bih učinio bilo šta što je na štetu preduzeća kojim rukovodim”, rekao je za Srpskainfo Zoran Ilinčić, v. d. generalnog direktora Željeznica RS.

Zoran Ilinčić - RTVBN.com

Nakon što je CIN objavio da neki radnici Željeznica RS uopšte ne dolaze na posao, ali da uredno primaju platu i vode se kao da su redovni na radnim mjestima, Ilinčić je rekao da će protiv svih odogovornih, uključujući i direktora Sektora za vuču vozova Željeznica RS Novu Panića, biti pokrenuti disciplinski postupci.

“Izuzetaka neće biti. Ukoliko se tokom disciplinskog postupka ispostavi da ima dokaza i za pokretanje nekog drugog postupka, mi ćemo to inicirati”, rekao je Ilinčić i dodao da je to i ranije bila praksa u Željeznicama RS, ali da je tekst CIN-a bio samo povod da se pokrene postupak protiv Panića i drugih uključenih u najnoviju aferu.

Podsjećamo, sin direktora Nove Panića, Mladen Panić, primao je platu i evidentiran je da je dolazi na posao dok je bio u zatvoru, na izdržavanju jednogodišnje kazne, jer je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je jedan mladić poginuo.

Ilinčić je pozvao sve radnike Željeznica RS da, ukoliko znaju da neko ne dolazi na posao, a prima platu, to odmah prijave svom pretpostavljenom ili lično njemu.

“Ne mogu vjerovati da ljudi olako prelaze preko toga, da gledaju kako njihov kolega vara i preduzeće i druge radnike, da ništa ne preduzimaju”, rekao je Ilinčić.

Željeznice RS su jedno od najvećih javnih preduzeća u RS i ubjedljivo najveći gubitaš u RS, koji prima iz budžeta RS subvencije od 25 miliona KM godišnje. Višak zaposlenih, a mnogi od njih su na radna mjesta došli preko partijskih i rodbinskih veza, jedan je od najvećih problema u Željeznicama RS, navodi “RTVBN“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh