BiH

Počasna građanka Kantona Sarajevo Tanja Fajon

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je donijela odluku da povelja „Počasni građanin Kantona Sarajevo“ bude dodijeljena Tanji Fajon, zastupnici u Parlamentu Evropske unije.

Tanja Fajon - Mladina.si

Povelja se dodjeljuje zbog izuzetnih zasluga širenja istine o dešavanjima u BiH i razvijanje međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura.

Također je Skupština KS verificirala odluku Odbora za javna priznanja KS da se plaketa KS zaslužnim pojedincima i institucijama iz oblasti kulture, obrazovanja, nauke, ekonomije, društvenog angažmana dodijeli i Jasni Diklić, Bibiji Kerli, Muhamedu Pilavu, kompaniji Sinkrom Sarajevo, a posthumno prof.emeritusu Zdravku Grebi.

Također će i Asocijaciji softverske industrije Bit Alliancea, Sabitu Hadžiću, JU Prva gimnazija, biti dodijeljene plakete Kantona Sarajevo,prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh