BiH

Razim izgubio nogu, žena ga ostavila, operacije će morati platiti, čeka ga tužba

Nakon što se probudio iz kome, Razim Subašić iz Zelinje Srednje kod Gradačca, koji je nakon svađe sa suprugom 3. marta aktivirao bombu, pri čemu je ranio sebe i izgubio nogu, na vidjelo su isplivali brojni detalji porodične drame

Razim Subasic-Fokus.ba

Razim Subašić iz Zelinje Srednje kod Gradačca pušten je na kućno liječenje nakon što mu je život spašen na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Subašić je 1. marta izgubio nogu kada je pao na ručnu bombu nakon što su ga ranili, kako je ispričao rođacima, policajac i dalji rođak.

Prije toga je bio u mjestu Međiđa, kod roditelja svoje odbjegle supruge Đulbe.

– Nijedno zlo ne dolazi samo. Razim će sada morati platiti troškove liječenja i operacije jer nema zdravstveno osiguranje. Sve to košta. Čeka ga i optužnica, a otkud mu novac za advokata, ionako teško živi – ispričao je njegov rođak za “Dnevni avaz“.

Podsjetimo, nakon što se probudio iz kome, Razim Subašić iz Zelinje Srednje kod Gradačca, koji je nakon svađe sa suprugom 3. marta aktivirao bombu, pri čemu je ranio sebe i izgubio nogu, na vidjelo su isplivali brojni detalji porodične drame.

Detalje je Razim ispričao svojim rođacima i prijateljima, a sve je, kako su nam prenijeli, počelo kada je nakon svađe njegova supruga Đulba otišla u kuću svojih roditelja.

Otkrio je da se za Dan nezavisnosti, 1. mart, uputio u mjesto Međiđa, u zaselak Imširovići, kod Đulbe, s kojom je želio riješiti nesuglasice i pokušati je vratiti kući.

Nakon što je nije našao u toj kući, želio je razgovarati s njenim ocem, koji ga je otjerao.

Razim je zatim bacio bombu nedaleko od kuće te je priznao da je bio izrevoltiran i ljut. Svjesno je to uradio, ali tvrdi da nije želio nikoga povrijediti.

Rođacima je ispričao da je samo želio prepasti supruginu porodicu da bi promijenili mišljenje, a žena mu se vratila.

Prije nego što je stigla policija, pobjegao je u šumu, a kada više nije mogao izdržati glad, vratio se u svoju kuću u Zelinju Srednju.

Svjestan da ga policija uveliko traži, Razim je ubrzo odatle pobjegao, ali ga je u mjestu Brdo stigla policija.

Ispričao je da je s dvije strane pucano na njega. Naveo je da su iz jednog pravca na njega pucali policajci te da je vatra na njega otvorena i iz pravca lovačke kuće u Brdu. Pogođen je u grudni koš i nogu.

Kazao je da je svega bio svjestan, kao i trenutka kada mu je iz ruke ispala bomba na koju je zatim pao. Bomba se aktivirala i otkinula mu nogu.

Prema njegovim riječima, samo je govorio da mu ne prilaze i da ga puste da vrati svoju suprugu te da mu nije bila namjera da ikoga povrijedi ili ubije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh