BiH

Kusturica otkrio: Dobrovoljni sam savjetnik Dodika i ne primam plaću za to

Emir Kusturica demantirao je navode da prima novčanu nadoknadu s obzirom na to da je zaposlen kao savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Milorad Dodik i Emir Kusturica - Slobodna-Bosna.ba

Kao što je poznato, Dodik je ispunio svoje obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te je u svom kabinetu kao savjetnika zaposlio reditelja Emira Kusturicu, piše “Avaz.ba“.

Kako se navodi, Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH, mjesečno prima oko 2.100 KM.

Reditelj je, međutim, danas za N1 kazao da je on postao “dobrovoljni savjetnik” Milorada Dodika i da za to ne prima nikakvu novčanu nadoknadu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh