BiH

Lažni iscjelitelj dolazi u BiH

Otvara lječilište u Oštrelju kod Bosanskog Petrovca

Miroljub Petrović - Nezavisne.com

Miroljub Petrović, za kojeg mediji u Srbiji tvrde da je samozvani doktor i protiv kojeg se u toj zemlji vodi istraga o tome je li se bavio nadriljekarstvom i je li ugrožavao zdravlje ljudi, kako nezvanično saznajemo, namjerava otvoriti lječilište na planini Oštrelj kod Bosanskog Petrovca, piše “Avaz.ba“.

Informacija o otvaranju lječilišta iza kojeg stoji Institut za prirodnu medicinu, čiji je Petrović direktor, pojavila se i na društvenim mrežama. Sudeći prema odgovorima na pitanja posjetilaca Facebook stranice Institut za prirodnu medicinu, boravak u tom navodnom lječilištu uz, kako navode, svu potrebnu terapiju koštat će 90 KM po danu.

Prodaju lijekove

Na toj FB stranici pojavila se i fotografija objekta na Oštrelju u kojem će, kako se tvrdi, početi s radom. Također, navode da će u toj ustanovi, koja je, ustvari, vikendica, liječiti neizlječive bolesti, poput skoro svih vrsta karcinoma, dijabetesa, Parkinsonove i Alchajmerove bolesti…

– Ako se obratite Institutu za prirodnu medicinu, mi Vam nećemo samo prodati naše proizvode, mi ćemo vam pomoći da se izliječite čak i ako bolujete od neizlječive bolesti – navedeno je na stranici.

Na istoj stranici reklamiraju se i prodaju lijekovi za neizlječive i druge bolesti koje taj institut šalje poštom, a ne zna se jesu li ti proizvodi prošli kontrole u BiH. Miroljub Petrović na naš pismeni upit o ovoj temi nije odgovorio. Na telefonski poziv se javio, ali je odmah prekinuo vezu.

Poznato je da je Petrović zagovornik alternativne medicine i da je veliki protivnik konvencionalne medicine. Da je on krivac za smrt njenog brata, početkom ove godine optužila ga je Biljana Jovanović iz Srbije. Ona je iznijela šokantne tvrdnje da je njen brat preminuo 7. januara jer ga je Petrović ubjeđivao da ne treba ići kod ljekara i da ne pije lijekove te da će mu biti bolje od njegovih tinktura i sokova.

Sestra preminuloga tvrdila je i da je Petrović šestodnevno liječenje u svom centru njenom bratu naplatio 720 eura.

Potencijalni partneri

U Općini Bosanski Petrovac kazali su nam da prvi put čuju za informaciju o otvaranju klinike. No, kako su istakli, izvršit će i sve detaljnije provjere o navodima iz našeg upita, a o njihovom rezultatu naknadno će nas obavijestiti.

Za sada se ne zna ni ko su potencijalni Petrovićevi partneri u BiH i jesu li oni upoznati s optužbama koje se vežu uz njega u Srbiji. Nismo jučer uspjeli dobiti potvrdu informacije da Petrović pokušava preko nekih drugih pravnih lica ući u BiH i proširiti svoju sumnjivu djelatnost i na našem području.

Dopisni fakultet

Petrović je navodno doktor prirodne medicine, a niko ne zna kako je i gdje stekao takvu diplomu. Prema tvrdnjama srbijanskih medija, on stoji i iza Fakulteta prirodne medicine, na kojem se studij u potpunosti odvija putem interneta, a rok studija nije ograničen. Kada takav student položi sve ispite, na kućnu adresu šalje mu se diploma ili je može lično preuzeti u prostorijama fakulteta.

Prijetio učesnicima protesta

Srbijanski mediji prenijeli su i da je Petrović prošlog mjeseca govorio na tribini radikalne Srpske desnice. Tada je prijetio i učesnicima protesta koji se u toj zemlji održavaju već mjesecima svakog vikenda.

– Ako se slučajno usude da krenu da pale Skupštinu i da prave novi 5. oktobar, ja vam kažem da je Srpska desnica organizovana u svim gradovima u Srbiji. Nećemo da čekamo policiju i vojsku, ima da uletimo i da ih odvalimo, to da znaju – rekao je Petrović.

Ministarstvu zdravstva USK također smo poslali upit o tome je li upoznato s ovim informacijama te zatražili stav o ovom lječilištu. Odgovor još čekamo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh