BiH

Avdo Avdić pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH

Novinar portala Žurnal Avdo Avdić pozvan je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da u svojstvu svjedoka da iskaz, nakon što je objavio tekst o vrbovanju selefija iz BiH za potrebe Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske, iako prema Članu 82. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine novinari ne mogu biti saslušane kao svjedoci, piše Patria.

Avdo Avdić - Nezavisne.com

Postupajući tužitelj Oleg Čavka poslao je Avdiću u petak ujutro poziv da da iskaz u krivičnom predmetu koji se odnosi na obavještajni upad Republike Hrvatske u BiH.

Tužilaštvo je ranije saslušalo i novinarku tog portala Azru Omerović, nakon što je otkrila da je u BiH moguće kupiti srednjoškolsku diplomu za nešto više od 2.000 KM i manje od 20 dana, piše “Patria“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh