BiH

Inspektori na mjestu događaja nakon odrona u kojem su zatrpana dva rudara

Policija je izašla na lice mjesta, obavijestila dežurnog tužioca i rudarskog inspektora, a trenutno se radi na pronalasku zatrpanih rudara

No image - Haber.ba

Republički rudarski i geološki inspektor izašli su na teren da bi utvrdili okolnosti pod kojima je došlo do odrona u Rudniku boksita kod Srebrenice u kojem su zatrpana dva rudara, piše “N1“.

Portparolka Republičkog inspektorata Dušanka Makivić rekla je Srni da je u dijelu obaveza ovog inspektorata da provjeri da li su svi radovi izvršeni u skladu sa projektnom dokumentacijom, da li su sprovedene sve mjere koje se tiču bezbjednosti na radu, kao i da se utvrde okolnosti pod kojima je došlo do nezgode.

Ona je dodala da će Republički inspektorat o ovoj nezgodi imati više informacija kada budu stečeni uslovi za inspekcijski nadzor.

Dva rudara su nakon odrona zatrpana u Rudniku boksita koji se nalazi na području opštine Srebrenica, potvrdio je Srni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Policija je izašla na lice mjesta, obavijestila dežurnog tužioca i rudarskog inspektora, a trenutno se radi na pronalasku zatrpanih rudara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh