BiH

Sarajevo: Općoj bolnici uručena akreditacija za kvalitet sa 98,5 posto

Direktoru Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” prim.dr. Zlatku Kraviću danas je uručena akreditacija za kvalitet sa 98.5 posto ispunjenosti akreditacijskih standarda.

Općoj bolnici uručena akreditacija za kvalitet sa 98.5 posto - Fena

Akreditaciju je uručio direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Ahmed Novo na svečanosti koja je upriličena u toj prestižnoj zdravstvenoj ustanovi, piše “Fena”.

Kravić je iskazao zadovoljstvo priznanjem i čestitao svim uposlenicima na marljivom i predanom radu, te podsjetio da je proces akreditacije bolnice pokrenut 2016. godine i da se moralo uraditi, a fokus je bio i na promjeni percepcije uposlenika koji pružaju sigurnost pacijentima, te da sada rade mnogo bolje i sigurnije u svim segmentima.

Naveo je da je osoblje prošlo kontinuiranu edukaciju, a prilagođen je i prostor. Urađeni su građevinski radovi, nabavljena je nova medicinska oprema. Za ispunjenje kriterija i standarda je urađeno 1.793 politika i procedura, 20 kliničkih revizija, 54 klinička vodiča, tri klinička puta i 14 strategija.

Kravić je naveo da je vanjska ocjena bila polovinom januara ove godine, nakon što su zdravstveni profesionalci, obučeni u AKAZ-u, pregledali bolnicu i dali ocjenu 98.5 posto ispunjenosti akreditacijskih standarda za bolnice.

Certifikat koji smo dobili treba opravdati i nastavit ćemo vrijedno raditi – naglasio je.

Govoreći o planovima za ovu godinu Kravić je rekao da u saradnji sa AKAZ-om provode i pilot projekt uvođenja Inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), a privodi se kraju i rekonstrukcija porodilišta.

Direktor AKAZ-a u FBiH Ahmed Novo je, uz čestitke menadžmentu i uposlenicima Opće bolnice, rekao da su se kvalitetno pripremili za punu akreditaciju, te da su već sada vidljiva poboljšanja u radu, saopćeno je iz Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh