BiH

Martina Mlinarević: ´Pitala sam Komšića zna li što sam o njemu pisala…´

Martina Mlinarević, književnica, izjavila je da ima ambicije razvijati se u diplomaciji, te je potvrdila da je dobila ponudu Željka Komšića za mjesto veleposlanice Bosne i Hercegovine u Republici Češkoj.

Martina Mlinarević - Depo.ba

“Odgovor još nemam, a opcija je ponuđena još prije božićnih blagdana. Bila sam izuzetno počašćena. Odgovor, kako sam rekla, još nemam, a kad budem imala znat će svi. Ovo do sada je bila samo medijska patka na koju sam navikla, ali na reakcije nisam. Zapravo, samom ponudom sam očekivala da će biti burne reakcije, uzimajući u obzir odakle dolazim i kakvo je razmišljanje, ali nisam očekivala ovakvu razinu zadojenosti, mržnje i svega ostalog”, izjavila je za BHRT.

Nakon što je informacija objavljena u medijima dobila je mnogo brutalnih prijetnji.

“Ono što me ovaj put toliko šokiralo je razina te mržnje potaknuta nečim što nije ni portvđeno ni definiramo, ni odlučeno, što je tek tako pušteno u medije, količina je nevjerojatna”, kazala je Mlinarević.

Obzirom na to da veleposlaničko mjesto u Češkoj nije uvjetovano članstvom u stranci – Mlinarević je kazala:

“Rekla sam gospodinu Željku Komšiću na prvom razgovoru ‘je li vi znate što sam ja napisala o vama svih ovih godina’. Tako da ja mislim da je to moja prednost što sam otvorena u svojim stavovima, i mislim da je moja sloboda možda bilo ono što je zanimljivo, a u njihove razloge neću ulaziti. Ono što im mogu poručiti je da ja nikad ne mogu imati nikakvu iskaznicu, stranačku, niti ću imati niti imam, niti ću biti bilo što što bi netko poželio ili uvjetovao od mene”, navodi Mlinarević u intervjuu,prenosi Dnevnik


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh