BiH

Grabar – Kitarović: Presuda Karadžiću ne može vratiti živote žrtava

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da presuda Radovanu Karadžiću ne može da vrati živote žrtava i ublažiti bol njihovim porodicama.

Kolinda Grabar Kitarović - HRT.hr

“Presuda ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava i ublažiti bol njihovih obitelji i preživjelih, no mora poslužiti kao trajna opomena o pogubnosti te politike”, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću, a prenosi “Večernji list“.

Podsjećamo, Mehanizam za međunarodne krivične sudove (MICT), nasljednik ICTY-a, povećao je kaznu zatvora Radovanu Karadžiću na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH ocijenivši da je 40 godina, koliko je dobio u provostepenom postupku, neodgovarajuća kazna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh