BIZnews

Neum domaćin velike Microsoft NetWork konferencije

Microsoft NetWork konferencija, inače jedan od najvećih tehnološko-poslovnih događaja u godini ne u BiH i regionu, održat će se od 27. do 29. marta u hotelu Grand u Neumu.

Microsoft NetWork-konferencija-Neum-Haber.ba

Učešće će uzeti više od hiljadu učesnika, a tokom tri dana svi oni će imati priliku upoznati se sa novitetima u Microsoft tehnologiji, odnosno sa portfolijama i uslugama koje nude partneri konferencije. Također, svi će imati i mogućnost implementacije najnovijih IT rješenja na nivou BiH.

– Tokom konferencije govorit će i korisnici o svojim iskustvima, benefitima i razlozima zašto su birali Microsoft. Organizirat ćemo i biznis dan u čijem fokusu će biti umjetna inteligencija koja je danas sve aktualnija u samom načinu rada i implementaciji IT tehnologija, izjavio je direktor Microsofta BiH Omar Krivošija.

Tu su i tehničke radionice koje će omogućiti saznanja o novitetima kada su u pitanju cloud servisi, produktivnost poslovnog okruženja i sigurnost, a zainteresirani će moći saznati kako danas tehnologija može pomoći akademskoj zajednici u jednostavnijoj edukaciji osnovnoškolaca. Izrazivši zadovoljstvo što je HT Eronet već peti put zaredom sponzor konferencije, kazao je i da to pokazuje da konferencija raste i opravdava zadovoljstvo i očekivanja sponzora.

Direktor Sektora prodaje HT Eroneta Robert Crnjac kazao je kako Network konferencija proteklih niz godina predstavlja najpotentniji tehnološko-poslovni događaj u godini, ne samo u BiH nego u cijeloj regiji te je kao takav prepoznat i podržan od HT Eroneta.

– Osim prezentacije naše aktualne ponude, konferencija je idealna prilika za da upoznamo ljude iz svoje branše, proširimo saradnju, uspostavimo nove kontakte, razmijenimo dosadašnja iskustva, te ostvarimo dugoročne partnerske odnose na obostrano zadovoljstvo, kazao je Crnjac i iznimno važnim ocijenio povezivanje svih tačaka poslovanja, iznalaženje novih poslovnih modela i rješenja u interesu krajnjih korisnika.

Konferencija u Neumu, pored BiH, okupit će i sudionike iz regije (Slovenija, Srbija, Hrvatska), te Austrije i Njemačke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh