BiH

Dodik: “Hrvatska napokon dala dozvolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da mu je drago što je Hrvatska napokon dala dozvolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, navodeći da je to problem manje koji opterećuje odnose sa ovom zemljom.

Projektovani izgled mosta - Jutarnji.hr

“Dugo godina se to čeka, niz problema je bilo vezanih za odnose sa Hrvatskom i drago mi je da je to pomjereno”, rekao je Dodik “Srni”.

On je izrazio uvjerenje da će gradnja mosta sada ići dinamikom koja je građevinski i organizaciono moguća.

U razgovoru sa novinarima tokom posjete Poslovnom forumu menadžera u Bijeljini Dodik je kritikovao odnos Hrvatske prema problemu namjere da se odlagalište nuklearnog otpada smjesti na granici sa BiH.

“Mislim da Hrvatska ignoriše reakcije stanovništva sa desne strane rijeke Une”, ocijenio je on.

Dodik je najavio da će ovaj problem biti stavljen i na dnevni red Predsjedništva BiH.

“Mi ćemo sa nivoa Predsjedništva BiH zatražiti da se ovo pitanje aspolutno stavi pod potpuni nadzor i da se učini sve da se to (najavljeno odlagalište nuklernog otpada) dislocira odatle”, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh