BiH

Naser Orić: “Ja sam slobodan čovjek i imam pravo hodati gdje hoću”

Fotografija objavljena na Facebook stranici ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića iznad koje stoji natpis “Vrhovi Pašine ravni iznad Valjeva” uvelike je zaintrigirala javnost.

Naser Orić - Kurir.rs

Za samo nekoliko sati objava je dobila više od 1.600 lajkova na Facebooku i više od 80 komentara.

Mnogobrojni portali u RS i Srbiji prenijeli su vijest da je Orić ponovo boravio u Srbiji, što sam Orić smatra “apsolutno nepotrebnom reakcijom”.

“Mene su svi međunarodni i domaći sudovi oslobodili svake krivice koja mi je stavljana na teret. Prema tome, ja sam slobodan čovjek i imam pravo da hodam kuda hoću i s kim hoću. Nije nikakva tajna da ja imam prijatelja u Srbiji koji me u raznim prilikama pozivaju da im dođem u posjetu. Zaista ne znam zašto tolika halabuka oko ove fotografije. Ne daju mi mira ni kad hodam ni kad se fotografišem. Pa valjda imam i ja pravo na korištenje prednosti društvenih mreža gdje, ponekad, pokažem gdje sam bio i šta sam radio”, kazao je Orić, ističući da su ga zbog fotografije na Facebooku tokom dana zvali mnogi novinari, prenosi “Avaz“.

Pašina ravan kod Valjeva, navodi Orić, u vrijeme dok je radio u Srbiji, bila je njegova omiljena destinacija.

Objava na Facebooku izazvala mnoge reakcije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh