BiH

“Lavica” Dalal se nakon godinu i po borbe u Bihać vraća kao pobjednik

Dalal Omerović, poznata kao “Lavica”, nakon godinu i šest mjeseci borbe iz koje je izašla kao pobjednik, konačno se vraća u svoj rodni Bihać.

Dalal Omerović - Facebook

Malene okice i nasmijano lice ujedinile su ljude iz cijele BiH i dijaspore u namjeri da joj pomognu od trenutka kada su njeni roditelji 2017. godine saznali da ima leukemiju.

Liječenje su počeli na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a nastavili u Njemačkoj gdje joj je urađena transplantacija.

Dalal je zadržala široki osmijeh i dječiju razigranost uprkos tome što je imala devet ciklusa hemoterapije, 10 lumbalnih i koštanih punkcija, a krv joj je vađena mnogo puta. Nikada nije klonula duhom.

“Svi zajedno, uz Božiju pomoć, izborili smo ono najbolje, da ove okice žive, da nam svakodnevno daju snagu i da nam pokažu da je sve moguće, samo ne smijemo odustati. Nikada. Draga armijo, dobri ljudi, Dalal sa svojim roditeljima se vraća kao pobjednik u svoj Bihać na najljepšoj Uni. Transplantacija je uspjela, ali njena bitka se nastavlja i ona se ne predaje, iako tek dvije godine poslije transplantacije se može potvrditi izlječenje. Ako ikada budete htjeli odustati od bilo čega, sjetite ovih očiju, osmijeha i ove snage koju ste mogli vidjeti kroz protekli period u borbi naše Lavice”, kazali su u Facebook grupi “Za Dalal”, prenose bh. mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh