BiH

Temperature u BiH dostigle 25 stepeni, sutra kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini danas je većinom bilo sunčano vrijeme. Više oblačnosti je bilo na krajnjem jugu Hercegovine. Ipak, metereolozi za sutra prognoziraju niže temperature uz kišu, a na planinama i snijeg.

Sunčano vrijeme u Mostaru - Dnevni-list.ba

Temperature zraka izmjerene u 13 sati: Bjelašnica 0, Livno 14, Ivan Sedlo 15, Grude 17, Široki Brijeg 18, Bugojno i Neum 19, Mostar i Sarajevo 20, Bihać 21. Prijedor i Tuzla 23, Bijeljina, Brčko, Gradačac i Sanski Most 24, Banja Luka i Doboj 25 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) sutra će u Bosni i Hercegovini stići naoblačenje sa zapada. Sredinom dana kiša se prvo očekuje na području Krajine i padavine će se sporo pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Na planinama će padati snijeg.

Tokom noći sa ponedjeljka na utorak, uslijed opadanja temperature zraka, u zapadnim i centralnim područjima Bosne susnježica može padati i u nizinama.

Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje jugo, na cijelom sjeveru vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 10 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko 5 stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa, navode iz “FHMZ”-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh