Politika

Oglasio se Damir Nikšić nakon isključenja iz SDP-a BiH

Damir Nikšić poručio je nakon isključenja iz SDP-a BiH da je “socijaldemokratiju shvatao kao društveno-korisnu ideju, a SDP kao društveno dobro, kao partiju koja pripada svima nama…”

Damir Nikšić - Screenshot

Međutim, kako sam kaže, “ovi koji su je privatizirali i pretvorili u firmu ne dijele takvu viziju te partije “, piše “Radiosarajevo.ba“.

U nastavku pročitajte njegovo saopćenje:

“Oni ne žele da im se bilo ko miješa u posao. Isti sam ti. Stoga s radošću prihvatam odluku kojom me oslobađaju svog autoriteta koji, doduše, nikada nisam ni priznavao za autoritet.

Ja nisam pristupio SDP-u zato što podržavam njegovo predsjedništvo i mnoge članove Glavnog odvora, već upravo suprotno – radi toga što sam bio uvjerenja da se ova partija mora reformisati počevši od samog vrha.

Svojim partijskim drugaricama i drugovima želim puno sreće u tom procesu.

Nadam se da sam uspio barem načeti, ako ne i začeti neke stvari i pozitivne promjene na putu ka oslobođenju ovdašnje socijaldemokratije od “trećeputaša” liberalne elite po uzoru na promjene koje su aktuelne u najvećim strankama lijevog centra u Americi i Engleskoj.”, poručio je on obraćajući se javnosti putem zvanične Facebook stranice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh