BiH

Počela ekološka akcija “Očistimo Sarajevo za jedan dan”

Akcija čišćenja “Očistimo Sarajevo za jedan dan” započela je danas u 11 sati na nekoliko lokacija u Sarajevu, a inicijator ideje je profesorica Druge gimnazije u Sarajevu Aida Sejdić-Melezović.

Ekološka akcija - Općina Centar

Ideja organizatora je da se što više građana uključi u tu veliku akciju kako bi što veći dio grada bio očišćen tokom dana i smeće sa sarajevskih ulica i parkova što prije bilo uklonjeno.

Akcija je počela okupljanjem građana na nekoliko lokacija, a osim njih pridružili su se i učenici Druge gimnazije Sarajevo i Gimnazije Obala, te Kantonalno javno komunalno preduzeće “Rad” koje je stavilo svoje resurse na raspolaganje, a po okončanju akcije će se pobrinuti za odvoz prikupljenog otpada.

Događaju se pridružio i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić koji je naglasio da će Općina Centar uložiti maksimalne napore kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život.

Podsjetio je da je u proteklom periodu realiziran veliki broj ekoloških akcija u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i mjesnih zajednica Općine Centar u kojima su učestvovali članovi štabova civilne zaštite mjesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, radnici KJKP “Park” i drugi zainteresirani građani.

Najavio je također da će u povodu Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta, na području općine Centar i ove godine biti realizirana velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, saopšteno je iz Općine Centar, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh