BiH

Milorad Dodik: “U ime građana BiH upućujem saučešće povodom terorističkog napada na Novom Zelandu”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Patsy Reddy.

Milorad Dodik - N1info.com

U ime građana Bosne i Hercegovine i svoje ime, upućujem Vam izraze najdublјeg saučešća povodom terorističkog napada u Christchurchu, u kojem je 49 lјudi ubijeno, a više od 48 teško ranjeno“, naveo je Dodik.

Novi Zeland se, kaže on, našao na meti terorizma koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih lјudi i predstavlјa najveću prijetnju miru u svijetu.

Izražavajući solidarnost sa građanima Novog Zelanda, najoštrije osuđujemo ovaj teroristički akt i u potpunosti dajemo podršku globalnoj borbi protiv terorizma.

Molim Vas da porodicama stradalih prenesete izraze našeg saosjećanja zbog bola koji ih je zadesio“, navodi se u telegramu saučešća, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh