BiH

TO JE AMBASADOR! Matthew Field na Twitteru objasnio Banjalučanki kako da na vrijeme dobije vizu Velike Britanije

Ulogu ambasadora u društvu na najbolji način danas je demonstrirao britanski diplomata u BiH Metju Fild, koji je samoinicijativno pomogao jednoj Banjalučanki savjetom kako da na vrijeme dobije vizu njegove zemlje.

Matthew Field - Gov.uk

Počelo je porukom Dunje Pejić, koja se na Tviteru upitala kako da za 7 dana dobije vizu Ujedinjenog Kraljevstva.

– Prođem nekoliko faza selekcijskog postupka za jednu englesku firmu i poziciju koju baš želim (Pula, Split), sad me zovu i kažu da bih trebala 1.4. na 2 sedmice u UK na obuku, ako me izaberu. Kako do vize za sedam dana, pitam ja vas, jecajući u sebi, jer sam državljanka treće zemlje – napisala je Pejićeva.

Vrlo brzo se u prepisku uključio britanski ambasador u BiH, koji je obećao da će joj u poruci javiti informacije o ubrzanoj proceduri za vizu.

Pejćeva je za Srpskainfo potvrdila da se to i desilo – i to nakon samo pet minuta!

To je napisala i na Tviteru, što je izazvalo brojne komentare tviteraša: „Eto vidiš šta su ambasadori tviteraši. Čovjek se uklopio u 5 minuta“, „To normalan svijet ne razumije“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh