BiH

Tri četvrtine prošlogodišnjih stranih investicija završile u Federaciji

Od prošlogodišnjih ukupnih stranih direktnih ulaganja u Bosni i Hercegovini od 777 miliona KM, na Federaciju BiH se odnosi 73,35 posto, navodi se u izvještaju o radu Vijeća za strane investitore u Federaciji BiH za prošlu godinu, kojim su obuhvaćeni i kompletirani podaci o stranim investicijama ostvarenim u 2017. godini, a koji je juče usvojila Vlada Federacije BiH.

Prema saopćenju iz Vlade FBiH, najveća ulaganja, od 135,8 miliona KM, ostvarili su investitori iz Austrije, piše “Indiaktor“.

Slijede Hrvatska (101,2 miliona KM), Slovenija (67,3 miliona KM), Švicarska (56 miliona KM), Njemačka (45,1 miliona KM), Luksemburg (39,6 miliona KM), Saudijska Arabija (38,9 miliona KM), i tako dalje.

Prema podacima Centralne banke BiH, u prva tri kvartala 2018. godine izravna direktna strana ulaganja u Bosnu i Hercegovinu iznosila su 668,6 miliona KM, uključujući i procijenjene zadržane zarade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh