BiH

Nakon ekshumacije: Tijelo Davida Dragičevića danas se prebacuje u Austriju

U utorak je ekshumirano tijelo Davida Dragičevića iz grobnog mjesta u Banjoj Luci, a danas su članovi grupe “Pravda za Davida” na Facebooku najavili da će tijelo danas biti prebačeno u Vajner Neuštad (Wiener Neustad) u Austriju, gdje živi Suzana Radanović, majka nastradalog mladića..

posmrtni ostaci - Avaz.ba

– Danas nam je jedan od najtužnijih dana. Danas je 354. dan od kada naš Đakac nije dočekao istinu. Danas je dan kada naš klinac odlazi iz geta. Budimo ljudi dostojni vrlina koje jedan čovjek može da ima. Budimo dostojanstveni kao što smo uvijek bili. Danas naš Đakac odlazi u deset sati ispred Rebrovačke crkve”, stoji u objavi grupe Pravda za Davida na Facebooku, piše “Avaz“.

Također, na ovoj društvenoj mreži je najavljeno kako će doći do okupljanja članova grupe Pravda za Davida u dvorištu Rebrovačke crkve danas u 9:45 sati, gdje će ispratiti tijelo Davida Dragičevića iz Banja Luke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh