BiH

Novčane kazne za BIVŠEG POLICAJCA: Gađao zgradu Vlade bh. entiteta RS, za SVAKO JAJE plaća 9 KM

Bivšem policajcu Draganu Kalkanu izrečene su novčane kazne zbog bacanja jaja na zgradu Vlade Republike Srpske, te porodičnu kuću punice.

Dragan-Kalkan-gadja-jaja-zgrada-vlade-foto-bntv

Zbog bacanja 11 jaja na zgradu Vlade RS Kalkanu je izrečena novčana kazna od 100 maraka, dok je za bacanje više desetina jaja na kuću punice zaradio uslovnu kaznu od 300 maraka.

Novčane kazne izrečene su nakon prekršajnih postupaka u Osnovnom sudu Banjaluka.

Dragan Kalkan je u januaru 2017. godine bacio 11 jaja na zgradu Vlade RS u znak protesta što mu nije priznato učešće u ratu, na prvoj borbenoj liniji.

– Ovo je simboličnih 11 jaja za 11 godina Dodikove vlasti – izjavio je u januaru prošle godine Kalkan.

Bivši policajac je u aprilu prošle godine zasuo jajima i porodičnu kuću bivše punice u banjalučkom naselju Starčevica, zaprijetivši ujedno da će je ubiti.

Izvor iz istrage potvrdio je tada da ke Kalkan bacio nekoliko desetina jaja na kuću, a tragovi napada bili su vidljivi i nekoliko časova nakon incidenta koji je uznemirio građane.

Darinka Vujmilović je ispričala nakon napada da joj je bivši zet zaprijetio da će je ubiti.

– Pričala sam na telefon i čula neko lupanje pred kućom. U prvi momenat sam mislila da neko cijepa drva, ali je lupanje postajalo sve jače – ispričala je Vujmilovićeva.

Kada je otvorila vrata kuće uslijedio je šok.

– Vidjela sam svog bivšeg zeta Dragana Kalkana kako galami i baca jaja na kuću. Govorio je kako će ubiti i mene i djecu – ispričala je Banjalučanka.

Međutim, pretjeranog straha kod punice nije bilo, pa je dodala kako joj je žao što nije uspjela da uhvati Kalkana i obračuna se s njim odmah ispred kuće.
– Ma žao mi je što ga nisam uhvatila i nalupala – izjavila je bivša Kalkanova punica.

Ipak, u napadu su za dlaku izbjegnute teže posljedice.

Vujmilovićeva je ispričala kako je galamu čuo i sin koji živi na spratu kuće.

– U jednom trenutku sin je krenuo za Kalkanom, ali je ovaj već otišao prema svom autu – prisjetila se Vujmilovićeva.

O napadu jajima obaviještena je Policijska uprava Banjaluka.

– Policija je postupila po zaprimljenoj prijavi da osoba koja je u porodičnoj vezi sa oštećenima prijeti i baca jaja na kuću oštećenih – naveli su iz PU Banjaluka.

Marija Markanović, portparol PU Banjaluka, objasnila je da su o prijavi bio upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Centar za socijalni rad Banjaluka.

– Tužilac je naredio da se utvrde sve okolnosti, te postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti u vezi sa nasiljem u porodici, te da se dostavi izvještaj – zaključila je portparol Policijske uprave Banjaluka.

Brojne prijave
Bivši policajac Dragan Kalkan je u više navrata prijavljivan policiji. Protiv Kalkana su se u banjalučkom sudu vodili postupci zbog nasilja u porodici i tjelesnih povreda, prenosi srpska.info.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh