BiH

Promjena vremena: Snijeg stiže u ponedjeljak u BiH

Nakon nekoliko dana izuzetno povoljnih vremenskih prilika, meteorolozi u Bosni i Hercegovini najavljuju sniježne padavine.

Snijeg - ,Ilustracija

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 10 do 16 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, piše “Radio Sarajevo“.

U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg.

U petak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima kiša je moguća u Posavini, Krajini i ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

Objavljena je i prognoza za dane vikenda:

Subota, 09.03.2019., pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 11 do 17 stepeni.

Nedjelja, 10.03.2019., u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Posavini. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 12 do 18 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh