BiH

Pridružite se “Maršu za Dan žena”

U petak, 8. marta, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) organizuju ‘Marš za Dan žena 2019.’ sa početkom u 19 sati.

No image - Haber.ba

Okupljanje će se održati na Španskom trgu, a marš će obuhvatiti rutu od Španskog trga do Starog grada.

Već preko 100 godina, 8. mart se obilježava kao dan posvećen ženama i ženskoj borbi za slobodu, ravnopravnost, jednakost, solidarnost, pravednost i poštovanje, a ovaj događaj je jedan u nizu aktivnosti u organizaciji učenika Koledža povodom obilježavanja Međunarodnog Dana žena.

Borba za ženska prava je naša dužnost. Konstantno se suočavamo sa nevidljivošću i nasiljem, korištenim u svrhu opstanka nejednakosti, nepravde i socijalnih uloga u svijetu. Svaki dan, žene su zlostavljane i diskriminirane. Za njih, za nas i za sve one koje će doći u budućnosti, mi biramo da se oglasimo protiv nasilja.

Pridružite nam se ovog 8. marta na Španskom trgu u 19:00h i zajedno obilježimo Međunarodni dan žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh