BiH

Anto Nobilo prozvao Davora Dragičevića: “Ovaj slučaj će biti jedna od najvećih obmana u historiji BiH”

Ne želim da budem tamo gdje se lažne informacije plasiraju, kategoričan je Nobilo.

Anto Nobilo - Vijesti.ba

Advokat Anto Nobilo bio je dio međunarodno pravnog tima vezanog za slučaj Dragičević. Gostujući u sinoćnjem “Vjestniku” otkriva detalje te istrage i cijelog slučaja, piše “Face“.

Kako je kazao Duško Tomić, advokat iz Sarajeva, ga je nazvao prošlog ljeta i zamolio da pomogne jednom konobaru, ocu, jer su mu ubili sina i da zataškavaju ubistvo.

Na pitanje je li mu Tomić rekao ko zataškava, Nobilo kaže:

Država. Policija. I to se sve pretvorilo u politički pokret, koji je trebao tresti Dodika i RS. I to mi nije bio problem. Ali onda se desio ‘fejks njuz’ (lažne vijesti) sa lažnim tvrdnjama. I sa lažnim tvrdnjama su mobilizovale lažne mase.

Na pitanje koje su to tvrdnje on je odgovorio:

Sve. Evo… Sad će biti godina dana. Uzmite sve što je Dragičević govorio. Sve su lažne vijesti.

Nobilo kaže da je cijela istraga samo alat za ostvarivanje političkih ciljeva.

Kada sa lažnim tvrdnjama mobilizuješ narod da ostvariš političke ciljeve i gdje ti je istraga samo alat za ostvarivanje političkih ciljeva – ja sam se onda povukao. Ne želim da budem tamo gdje se lažne informacije plasiraju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh