BiH

MUP pohvalio policijske službenike u HNK-a, slijedi i nagrada

Operativnim radom policije grupa razbojnika koju su prema našim saznanjima činili Damir Hrnjez i Renato Andačić iz Mostara, te državljanin Hrvatske Krešimir Srbić iz Zagreba, spriječeni su u pljački poslovnice Privredne banke u Mostaru u utorak u popodnevnim satima.

MUP - Haber.ba

Načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić na jučerašnjoj konferenciji za medije otkrio je da su razbojnici u pripremi pljačke koristili više vozila, a da su se do poslovnice dovezli Citroenom, iznajmljenim u jednoj rent a car kući u Ljubuškom, na koji su stavili ranije otuđene registarske oznake drugih vozila. U banci se u trenutku razbojništva nalazio zaštitar koji je razoružan, službenici banke i klijenti.

Bilo je ukupno šest osoba. Počinitelji su u tom trenutku posjedovali dvije automatske puške i pištolj sa metkom u cijevi. Kasnije je kod državljanina Hrvatske pronađen još jedan pištolj. Riječ je o razbojnicima koji nisu naivni. Uspjeli smo uz pomoć građana koji su od početka sarađivali s policijom, rekao je Jelonjić.

Ministar Slađan Bevanda pohvalio je rad policije na terenu, priznao je da je otežavajuća okolnost činjenica da policija u HNK-a nema komesara, a najavio je i nagrade za službenike koji su učestvovali i nedavnoj akciji hapšenja razbojnika u Privrednoj banci. Također, pohvalio je angažman policije u Konjicu prilikom potrage za ubicom Edinom Gačićem. Načelnik PU Konjic Mirsad Subašić kazao je da su dezinformacije da je policija u Konjicu imala prijave na Gačićevo ponašanje od njegovog dolaska u Konjic. U njegovoj kući nije pronađen arsenal oružja, iako su se navodi, građani kasnije javljali sa informacijama da se prethodno raspitivao gdje se može kupiti oružje.

U kući su pronađene boce koje podsjećaju na molotovljeve koktele i one su izuzete na vještačenje, rekao je Subašić.

Govoreći o problemima koje prave migranti, Jelonjić je naveo da će se u budućim mjesecima kada se očekuje dolazak novih migranata na teritorij kantona, ovom problemu posvetiti posebna pažnja. Tim povodom danas je u hotelu Mostar održan sastanak kojem su prisustvovali i tužioci HNK-a. U MUP-u su potvrdili i da istraga u slučaju ubistva maloljetnog D. Vrančića još nije okončana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh