BiH

Cenatr za socijalni rad Mostar: Nismo bili neprofesionalni u slučaju “Mostarske mame”

Centra za socijalni rad Mostar odbacio je danas tvrdnje o navodnom neprofesionalnom postupanju, pristrasnosti i nepoštivanju zakona u slučaju navodnog zlostavljanja maloljetnih djevojčica od strane njihovog oca, o čemu su sugrađani informisani putem društvenih mreža.

Press, Centar za socijalni rad Mostar - PR/Haber.ba

To je bio i povod nedavne protestne šetnje Mostaraca, na koju se odazvao veliki broj građana.

Direktorica Centra Zdravka Marić kazala je da je u “spornom” slučaju koji datira još iz 2017. radilo pet stručnjaka, te da ništa od navoda sa Facebooka o Centru nije istinito.

Inspektorica Ministarstva rada i socijalne zaštite HNK-a Janja Milinković pozvala je građane da u slučajevima eventualnog nezadovoljstva radom Centra podnesu prijave Ministarstvu. Iako je u ovom slučaju “nadležan federalni nivo”. Milinkovićeva se kaže interesovala za sam slučaj, te je pokušala doći do informacije više od “mostarskih mama“ (naziv grupe u kojoj je napisana ispovijest).

“Dobila sam informacije iz kuloara i to je sve. Zabrinjavajuće je to što ministarstvu niko nije podnio bilo kakav zahtjev ili žalbu, niti se požalio na rad Centra za socijalni rad”, kazala je Milinković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh