BiH

Mostarci uzalud šetali: Tužilaštvo nema dokaze o nasilju u porodici

Nakon što je provedena istraga, utvrđeno je da nema dovoljno dokaza da je počinjeno kazneno djelo Bludne radnje te je donesena naredba o obustavi istrage, poručeno je jučer iz Tužilaštva HNK-a, a vezano za istragu o navodnom zlostavljanju djece koja je proteklih dana potresla javnost u Mostaru.

Protesti u Mostaru - PR/Haber.ba

Kazano je i da je odmah po saznanju, odnosno po prijavi o počinjenom kaznenom djelu poduzeto sve uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog, timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja svih učesnika u postupku, te da su kod nadležnog suda blagovremeno ishodovane mjere zabrane približavanja osumnjičenoj osobi prema oštećenima.

Tužilaštvo je u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno, pa su odbačeni svi drugačiji navodi i špekulacije koji su se pojavili u medijima i na društvenim mrežama. Obzirom da su u navedenom postupku bila uključena i djeca, shodno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku FBiH, iz Tužilaštva nisu izlazili sa detaljnijim informacijama.

“Naglašavamo da je Tužilaštvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno, te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u medijima i društvenim mrežama”, kazano nam je jučer.

Podsjećamo, u petak 1. marta, u znak podrške majci i djeci, održana je protestna šetnja sazvana putem društvenih mreža. Građani su tada, mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija. Čini se da im je sve bilo uzaludno?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh